20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Jednohubky s pomazánkou

Název Množství a jednotka
vejce slepičí vařené (celé) 3 kusy
měkký tvaroh 250 gramů
máslo 200 gramů
zakysaná smetana 1 kelímek
strouhaný křen 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

na ozdobu

Název Množství a jednotka
klobása
okurka kyselá
cherry rajčátka
salám Vysočina
nakládané olivy
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Uvaříme 3 vejce natvrdo.
Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh, nastrouhané vejce, změklé máslo, podle potřeby zakysanou smetanu, sůl. Vše důkladně promícháme. Tento základ rozdělíme na 3 části.
Do jedné části přidáme nastrouhaný křen, nebo krenex.
Do druhé části přidáme nastrouhaný sýr.
Do třetí části vmícháme jemně nakrájenou sterilovanou okurku, lžičku hořčice, mletou papriku podle chuti a nastrouhanou vysočinu.
Rohlíky nakrájíme na centimetrové kolečka . Část rohlíků potřeme křenovou pomazánkou, část potřeme sýrovou pomazánkou a část okurkovou pomazánkou. Zdobíme podle vlastní fantazie kolečkem klobásy, okurky, rajčetem nebo rolkou ze salámu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...